«

»

Bra att veta inför nästa säsong

Säsongen 2020/2021 kommer att förändras i förhållande till dagens seriesystem. Följande tänkvärda regler gäller för vår klubbs räkning denna säsong (inhämtat från Blå Boken).

  • NÄSTA ÅRS SERIER: Enligt årsmötesbeslut kommer det att bli ”raka” serier med 12 lag i dubbelmöten (alltså fortsatt 22 matcher).
  • ÅRETS DIVISION 2: Lag med placering 1 i derbygruppen är kvalificerat för Kval till Division 1, lag med placering 2 i derbygruppen är kvalificerat för nästa säsongs Division 2, lag med placering 3-4 i derbygruppen är kvalificerat för Kval till Division 2, samt lag med övrig placering nedflyttas till nästa säsongs Division 3.
  • ÅRETS DIVISION 3: Lag med placering 1 i derbygruppen är kvalificerat för Kval till Division 2, samt lag med övrig placering är kvalificerat för nästa säsongs Division 3.
  • FARMARLAG: På lägsta nivå i Nationella seriesystemet kan representations- och Farmarlag, alternativt Farmarlag och Farmarlag 2 tillåtas samtidigt (OBS alltså högst två lag, Om A-laget flyttas ned finns bara plats för ett farmarlag).