«

»

Återupprättad heder

Det var länge en heldyster helg för klubben. På fyra försök stod poängskörden fortfarande på noll. Men så kom Malung…

Av de fyra redan spelade matcherna var ett par förluster mer väntade, och ett par mindre(?) väntade. (A-laget en match hemma, F1 två matcher i Ludvika, och F2 en match i Borlänge). Som om detta inte räckte insjuknade F2:s inkallade Lage och tog ordinarie buss hem ifrån Borlänge. Där försvann då också motivationen för spelvarianten ”ta en för Lage”. Den av klubben lånade bussen fortsatte däremot ändå upp till Malung, med chauffören Niklas som tillkommande spelare.

Lagkaptenen Vargen (William 1L) valde att starta offensivt optimistiskt med ungdomarna i första starten – Wiliam (2L), Max, Stina och Joel. Bland dem hade Wiliam (2L) redan gjort bra ifrån sig i Borlänge med 655. I Malung var det Max som lyckades bäst med 645, och efter deras åtta matcher var hemmalaget i knapp ledning med 5-3 – knapp, därför att det var bara några käglor ifrån det motsatta resultatet.

In kom sedan det garde som nyss lämnat tonåren bakom sig, och chaffisen klämde till med 787 på sina serier. Det kompenserades i och för sig av den extrainkallade skribenten, som verkade ha svårt med att ens hitta ut på banan.

Efter hälften av deras serier var hemmalagets försprång oförändrat med ställningen 8-6. Då fick den usligaste spelaren en knäpp, han flyttade ansatsen, han bytte märke, och han brydde sig mer om märkesområdet än om tempot. Och plötsligt inträffade det, herr Strike och fröken Spärr fick syn på varandra, de fattade varandras händer och vandrade lyckligt bort mot solnedgången, vilken inträffade någonstans mellan Vansbro och Nås.

Slutsegern fastställdes till 12-8 och det fanns ett par avgörande segerfaktorer. Den första var att nämnda Wiliam (2L) och Max vid onsdagsträningen lovade att ”vi ska vinna för dig, Jöran”. Och löften bör man hålla! Det var ingen i A-laget eller F1:an som angav samma löfte.

Segern fick alla de glada ungdomarna att vilja sjunga allsång, utan att slippa sjunga själva. Däremot kunde alla enigt uttala sig om det andra segerkonceptet, som under kvällen fick stöd vid damernas stavhopp i VM, då kameran inför slutavgörandet zoomade in den blivande guldmedaljören Sidorovas prickiga strumpor. Så såg visserligen inte riktigt Stinas segerstrumpor ut, utan de hade ett julmotiv. Enligt vanligtvis välunderrättade källor ska de nu inte tvättas så länge laget vinner. Se upp F1!

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Tommy Thodén

  Bra kämpat alla….

 2. Anonym

  Ser att förhållandet är samma för Rättvik, d v s att F2 lyckats bättre än F1…

 3. Ewa Holm

  Bra bowlat allihopa o grattis till segern i Malung🤗

 4. Yvonne Wiksten

  hejja F2 laget och stort grattis…ni är så bäst 🎳💞

Kommentarer ej tillåtna.